Međunarodne olimpijade iz matematike i logike za najmlađe učenike

 

Na Međunarodnoj olimpijadi iz matematike, koja je održana 13. marta 2024. godine, u organizaciji Obrazovnog centra „Puž“ iz Rusije, u kategoriji 1 i 2. razreda učestvovalo je 166 takmičara. Najmlađi učesnik ovog takmičenja je šestogodišnji Vasilije Vučković, učenik I1 odjeljenja. Vasilije je pokazao zavidno znanje i osvojio 8. mjesto.

Na Međunarodnoj olimpijadi iz logike, proljeće 2024, održanoj 20. marta 2024. godine, u kategoriji 1 i 2. razreda učestvovalo je 238 takmičara. Sofija Zečević, učenica I1 odjeljenja, ostvarila je 86 od mogućih 100 bodova i pokazala da posjeduje visok stepen ovladavanja osnovnim principima logike.

                                                                                                      Učiteljica Duda Vujičić

Vasko i Sofija

Međunarodno takmičenje iz informatike

 

Informatika8

 

Aleksa Vuksanović, učenik naše škole, osvojio je prvo mjesto na okružnom i republičkom nivou Međunarodnog takmičenja talentovanih učenika iz informatike – Cezar. Njegov talenat, predanost i upornost su neizostavan dio njegovog uspjeha, koji nas čini izuzetno ponosnim.

Aleksin uspjeh na regionalnom i nacionalnom nivou jasno potvrđuje njegovu izvanrednu sposobnost i predanost u oblasti informatike. Uvjerni smo da će na Međunarodnom nivou nastaviti da da nas oduševljava svojim znanjem i vještinama.

Želimo mu mnogo uspjeha i sreće na predstojećem takmičenju.

DRŽAVNO TAKMIČENJE: DODJELA NAGRADA

 

geografija2

 

Na svečanom proglašenju i dodjeli nagrada najboljim učenicima sa Državnog takmičenja, održanom 24.03.2024. god. u Muzičkom centru u Podgorici, našoj učenici MIJI VRAČAR (9/2) uručena je nagrada za osvojeno drugo mjesto iz geografije.

Nagradu je uručila ministarka Anđela Jakšić Stojanović.

Mentor učenici bila je nastavnica SLAVICA KANKARAŠ.

 

DRŽAVNO TAKMIČENJE

 

drzavno24

 

Na Državnom takmičenju koje se održalo 25. februara u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Podgorici, učestvovale su četiri učenice naše škole.

 

MIA VRAČAR, učenica IX-2, osvojila je 76 bodova i drugo mjesto iz Geografije (mentorka: SLAVICA KANKARAŠ).

Ovom prilikom čestitamo učenici i mentorki na velikom uspjehu!

 

Zoja Koprivica (IX-2) osvojila je 87 bodova iz Engleskog jezika, a Anđela Ćalasan (IX-1) 82 (mentor: Nikola Kasalica).

Obje učenice popravile su rezultat sa Školskog takmičenja.

 

Na takmičenju iz Biologije, učenica Anastasija Tomanović (IX-3) osvojila je 31 bod (mentorka: Milica Žižić).

 

Rukovodilac Tima za marketing

Nikola Kasalica

 

 

 

 

Informatičko takmičenje "Dabar" 2023.

 

dabar2023

 

U Crnoj Gori je, od 4.12. do 10.12.2023. godine, realizovano Međunarodno informatičko takmičenje "Dabar". Osnovna škola "Ratko Žarić" je i ove godine bila domaćin učenicima naše i susjednih škola, mladim informatičarima koji su pokazali zavidna znanja.

U kategoriji Mikro dabar (3. i 4. razred)  trijumfovali su naši četvrtaci. Tadija Glušica je osvojio 1. mjesto i zlatnu medalju, a Nikola Kontić 2. mjesto i srebrnu medalju.

Čestitamo!

Mentorka takmičenja,

prof. Dušanka Vujičić

 

Opštinsko takmičenje iz matematike

 

opštinsko matematika XI

 

Povodom obilježavanja Nedjelje globalnog obrazovanja (13-19. novembar), u JU OŠ „Milija Nikčević” realizovao se kviz iz matematike čije su učešće u istom uzeli i učenici naše škole i to: VI razred- Krulanović Stefan (VI razred), Božović Sofija (VII), Roćenović Nikolina (VIII) i Koprivica Zoja (IX). Mentori učenika su profesori matematike Janičić Ljiljana, Đurđić Jelena i Radović Slavko.

 

Međunarodno prvenstvo osnovnih škola „Wunderkind” 2023

 vk2023

Na Međunarodnom prvenstvu osnovnih škola „Wunderkind” (jesenja sezona) učestvovala su 2.633 đaka prvaka (6 i 7 god. starosti), sa raznih kontinenata.

U tako brojnoj konkurenciji, među prvih 30 su tri đaka prvaka učiteljice Dude. ⁂ Mija Goranović je osvojila 20. mjesto, Sofija Zečević 21. i Damjan Korać 28. Kada su u pitanju učesnici izvan Ruske Federacije, oni su osvojili 1, 2. i 3. mjesto (za šta su dobili posebne diplome).

Organizator ovog prvenstva je CDO „Puž” iz Omska.

wkI 2

Uspjeh prvačića na međunarodnim kvizovima znanja

 

kvizovi X prvaci

 

Na Međunarodnom kvizu "Koliko poznaješ bajke Šarla Peroa" Mija Goranović je pokazala odlično znanje i osvojila III mjesto (mentor Duda Vujičić).

 

Da zna kako se čuva priroda, pokazao je Damjan Korać osvojivši II mjesto na Međunarodnom kvizu "Mladi ekolog" (mentor Olja Ćeranić).

 

Organizator kvizova je Naučno-obrazovni centar "Erudit" iz Rusije.