MDR 2024 Takmičenje mladih

u fotografiji prirode

 

Učenici I1 odjeljenja učestvovali su na takmičenju u fotografisanju divljih životinja. Konkurs je sprovela Organizacija za istraživanje delfina u Crnoj Gori, koja je dio međunarodne organizacije DMAD - Marine Mammals Research Association (Udruženje za istraživanje morskih sisara). Fotografije Kasije Ilič, Mije Goranović, Lane Vojinović i Mihaele Doderović su se našle u knjizi najboljih fotografija, za šta su učenice dobile sertifikate, a škola zahvalnicu za doprinos takmičenju. 

Stranice knjige fotografija

 

Kompjuterska grafika - kreacije đaka prvaka

 

        Povodom Dana škole  učenici I razreda, članovi Dizajnerske sekcije, ukrasili su školski hol svojim radovima. 

         Rukovoditeljka sekcije, prof. Duda Vujičić

viber slika 2024 06 03 13 02 02 829

 

Mijina fotografija najljepša na konkursu umjetničke fotografije 

 

             Na IX međunarodnom konkursu umjetničke fotografije "Ljepota prirode" Mija Goranović, učenica I1 odjeljenja, osvojila je 1. mjesto. Učestvovala je sa fotografijom "Ljepote moje Crne Gore". 

               Organizator takmičenja je Dječja umjetnička galerija  „Art Shantaram”  iz  Tatarstana.

                                                                                                     Učiteljica Duda Vujičić

                          viber slika 2024 05 08 11 11 16 059           Mija

Bogdanovo zlato na XV Međunarodnom konkursu kompjuterskog crteža
 "Kreativnost bez granica"

 

        Na najznačajnijem svjetskom konkursu kompjuterskog crteža i kolaža za učenike osnovnovnih škola, Bogdan Perović, učenicik I1 odjeljenja, osvojio je zlatnu medalju. Njegova mentorka je profesorica Duda Vujičić.

         Konkurs kompjuterskog crteža i kolaža “Kreativnost bez granica” ima za cilj, osim razvijanja vještina za 21. vijek, da razvija svijest o očuvanju naše Planete i života na njoj.  Žiri boduje sa istim brojem bodova poruku koju crtež nosi, kao i likovne elemente. Učenici sami biraju temu, a zadatak je da kroz crtež ukažu na neki globalni problem. Kao ljubitelj životinja, Bogdan je svojim radom ukazao na potrebu čuvanja šuma od požara, jer su šume dom mnogim životinjama. 

         Organizatori takmičenja su Ministarstvo obrazovanja i nauke Bugarske,  Opština Haskovo, Fondacija Evrika, Obrazovni centar Zarja i Kompjuterska škola Vale, a podržano je od strane Vicepremijera Republike Bugarske i  Evropskog komeserijata za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade, ministrice gđe Marie Gabrijel.
             Izložba sa radovima učesnika i dodjelom nagrada pobjednicima konkursa biće održana 10.05.2024. u 17.30 u Domu tehnologije (NTS) u Haskovu. 

 

                  Bogdan Vale 2024                     Bogdan Perović Vale 2024

Likovno/literarni konkurs

Na prvoj liniji klimatske akcije

 

konkursZZH

 

Dana 23. marta obilježava se Svjetski dan meteorologije, kada nacionalne meteorološke i hidrološke službe preuzimaju glavnu ulogu. Ovogodišnja tema Svjetskog dana meteorologije je Na prvoj liniji klimatske akcije, što znači da smo svi u prvoj liniji u borbi protiv klimatskih promjena.

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju je ove godine raspisao likovno/ literarni konkurs sa ovom temom, upućen svim osnovnim školama u Crnoj Gori. Likovni rad Radmile Vukčević, učenice II5 odjeljenja, proglašen je za jedan od nekoliko najboljih.

Zavod je pripremio simbolične nagrade za najbolje učesnike i zahvalio se svima koji su učestvovali, kao i mentorima koji su ih uputili da na ovaj način iskažu razumijevanje klimatskih promjena.

Čestitke našoj Radmili!

Mentor

Olivera Krivokapić

"Zaštitimo sebe, neka počne od tebe" (likovni konkurs)
 
zastitimosebe31.1
 
Ministarstvo rada i socijalnog staranja je 31.01.2024. godine organizovalo dodjelu nagrada dobitnicima na likovnom konkursu za učenike od V do IX razreda osnovnih škola Crne Gore na temu ZAŠTITIMO SEBE, NEKA POČNE OD TEBE. Tema gradilišta bila je inspirativna za našu Nikolinu Roćenovic (VIII razred) koja je osvojila prvo mjesto i vaučer u vrijednosti od 200 eura u „Gradskoj knjižari“. Osim ove nagrade, rad je objavljen u godišnjem kalendaru Ministarstva rada i socijalnog staranja.
Objavljena su još tri rada učenika naše škole: Anastasije Radulović i Velja Janjuševića (VIII), kao i Isidore Šarančić (VI).
Mentorka je nastavnica likovne kulture, Slavica Živković.
 

 
 
 
 

Nagrade na likovnom konkursu za đake prvake

 

kompas1

 

Na međunarodnim likovnim konkursima u organizaciji Obrazovnog portala Kompas centar iz Rusije Kasija Ilić i Nađa Milović, učenice I1 odjeljenja, ostvarile su zapažen rezultat.


Na konkursu Kroz stranice omiljene knjige Kasija je osvojila 2. mjesto, a na konkursu Nova godina kuca na vrata Nađa je osvojila 3. mjesto.

 

Čestitamo!

Likovna sekcija II razreda

 

liksekcija2

 

            Učenici II razreda veoma vole da crtaju, jer tako najlakše izražavaju svoje misli, osjećanja, želje... Na kreativan način osmišljavaju svoje likovne radove, potpuno slobodno i često uz pomoć mašte...

            Najbolji među njima su, u okviru likovne sekcije, a uz pomoć učiteljica,  realizovali nekoliko  tematskih izložbi pod nazivom Žurka slova, Jesen, Jesenji kolaž,  Veseli kišobran i U susret Novoj godini.

            Veseli panoi naših drugaka, u protekla tri mjeseca, krasili su holove  i učionice naše škole. 

 

Za Aktiv II razreda

Olivera Krivokapić