„Humanost na djelu“ (konkurs)

 

humanostXI

 

Povodom 29. novembra – Dana Crvenog krsta Crne Gore, naša škola je učestvovala u likovnom i literarnom konkursu. Tema je bila „Humanost na djelu“.

U kategoriji likovnih radova, učenici naše škole osvojili su ravnopravno prvo mjesto: Antonija Zajović – učenica VI razreda i Anika Žad Popović – učenica VII razreda.

Pohvale za likovne radove dobili su: Veljo Janjušević (VIII razred) i Pavle Milačić (VII). Vuk Janjušević takođe je imao zapažen rad. Mentorka: Slavica Živković.

Pohvalu za literarni rad dobila je naša učenica Jovana Mijušković (VII razred). Mentorka: Vanja Pićurić.

 

"Duh Njegoša u meni"

(likovni konkurs)

 

njegos lkonkurs luka

 

Na likovnom konkursu za učenike od V do IX razreda osnovnih škola iz Crne Gore koji je bio raspisao Narodni muzej na temu "Duh Njegoša u meni" povodom Njegoševog dana, Luka Joković, učenik sedmog razreda naše škole (odjeljenje VII-2) osvojio je drugu nagradu.

Pobjednici su prigodnim poklonima nagrađeni juče u Narodnom muzeju Crne Gore, čijoj se fejsbuk stranici zahvaljujemo na dodatnim informacijama koje su pomogle da se naša objava kvalitetno uobliči.

Čestitke pobjednicima, naročito Luki, ali i našoj nastavnici likovne kulture, Slavici Živković!

 

Dodatne pojedinosti:

  • Stručni žiri konkursa (sastav): Snežana Ivović (predsjednica) i Bojana Sjekloća i Tamara Đuranović (članice).
  • Na konkurs je pristiglo preko 50 radova crnogorskih osnovaca.
  • Fotografije svih radova dostupne su na fejsbuk stranici "Narodni muzej Crne Gore".

Likovni konkurs „Kina i ja“

 

      Institut Konfucije na Univerzitetu Crne Gore i ove godine je raspisao nagradni konkurs za najbolje likovne radove učenika osnovnih i srednjih škola, kao i studente univerziteta u Crnoj Gori na temu „Kina i ja“.
      U kategoriji od I do IV razreda Viktorija Abramović, učenica III-2 odjeljenja, osvojila je 3. mjesto. Damjan Korać, učenik I-1 odjeljenja, osvojio je posebno priznanje. Među izloženim radovima, najboljim po ocjeni stručnog žirija, osim Viktorijinog i Damjanovog, našli su se i radovi Filipa Todorovića i Martina Gardaševića, učenika I-1 odjeljenja.
        U nedjelju, 19.11.2023. u Multimedijalnoj sali Sportskog i kulturnog centra UCG, upriličena je dodjela priznanja nagrađenim učesnicima konkursa.

 

 

 

Prva međunarodna priznanja đaka prvaka

 

Na VI Međunarodnom konkursu umjetničkih kreacija od jesenjeg lišća „Lišće 2023“, učenici I1 odjeljenja osvojili su 1. mjesto. Sa ostvarenih 30 bodova, od mogućih 30, prvo mjesto dijele Lana Vojinović i Bogdan Perović.

Organizator takmičenja je Dječja umjetnička galerija „Šantaram“ iz Tatarstana.

Učiteljica,

Duda Vujičić

 

Čarobnjaci „U svijetu likovnih umjetnika“

srnec I

Školski hol u prizemlju ukrašen je prvim likovnim radovima Čarobnjaka, učenika I1 odjeljenja.

Učešće u međunarodnom eTwinning projekatu „U svijetu likovnih umjetnika" učenicima će omogućiti da se upoznaju sa nekim od poznatih svjetskih, regionalnih i nacionalnih likovnih umjetnika. Crtajući i slikajući po ugledu na izabrane umjetnike, mališani će na interesantan način ostvarivati planirane ishode učenja. U tome će im pomagati učiteljica Duda Vujičić i vaspitačica Olja Ćeranić.

Radom na prvom zadatku učenici su se upoznali sa životom i djelom hrvatskog avangardnog slikara, kipara, dizajnera i autora animiranih filmova, Aleksandrom Srnecom.

 

 

Međunarodna priznanja za naše male velike likovne umjetnike

 

                Na Međunarodnom likovnom konkursu  "Rodna prostranstva",  Anastasija Žižić je osvojila 3. mjesto, u kategoriji učenika prvog razreda. Mentor - Olivera Ćeranić.

                Na Međunarodnom likovnom konkursu  "Grafika - ta čudesna linija", Dženan Adžajlić  je osvojio 1. mjesto, u kategoriji učenika petog razreda. Mentor - Duda Vujičić

               Organizator takmičenja je Obrazovni centar dječjeg stvaralašta  “Kompas” iz Rusije.

 

 

azda

 

viber slika 2023 05 25 11 06 02 777     viber slika 2023 05 25 13 08 21 338

 

Likovni konkurs ,,Mali likovni susreti"

 

Martina Đorojević , učenica VI -og razreda , osvojila je prvo mjesto na likovnom konkursu ,,Mali likovni susreti" , u organizaciji Srednje likovne škole ,,Petar Lubarda" sa Cetinja, kategorija IV, V, VI razred.

U petak , 21.04.2023.godine otvorena je izložba  radova, uz svečani program i dodijeljene su nagrade na Cetinju.

Mentor učenici  je nastavnica Slavica Živković.

 

 

 

 

Proljećna razglednica

 

          Proljeće, kojem se svi raduju nakon hladne i snježne zime, donosi ne samo promjene u prirodi, već i promjene u ljudskom raspoloženju. Postajemo radosniji, želimo da se obnovimo,  poput prirode, želimo da stvaramo i stvaramo...  Prvačići, članovi likovne sekcije,  su dobili zadatak da crtaju, slikaju, rano proljeće... Njihove kreacije su izložene u holu naše škole. 

                                                                                                                                                                                                  Za Aktiv I razreda

                                                                                                                                                              Olivera Krivokapić