Učenici I1 i III5 odjeljenja obilježili su Međunarodni dan plesa 2024.

 

Dan planete Zemlje (VI razred)

 

danplanete6

 

Dan planete Zemlje su obilježili i učenici VI razreda. Razredne starješine su pripremile i prikazale kratke edukativne filmove, koji su vezani za teme zagađivanja i zaštite čovjekove sredine. Filmski sadržaji su snimljeni na crnogorskom i engleskom jeziku. Takođe, prisutni su saslušali i literarni sastav učenice VI razreda, koja je biranim riječima obuhvatila segmente problema zagađenja i zaštite okoline okoline našeg kraja.


Pitanjima, vezanim za sadržaj prikazanog materijala, učenici su interaktivno učestvovali u ovom predavanju i tako doprinijeli realizaciji cilja, predviđenog za ovaj dan.

 

U nastavku možete pročitati sastav Željane Vujković, učenice odjeljenja VI-4.

 

Nastavnica

Vera Backović

 

Željana Vujković Zaštitimo prirodu i od drugih i od sebe page 0001

Dan planete Zemlje (I/3)

 

 

U ponedjeljak 22. IV 2024.godine obilježili smo Dan planete Zemlje. Učenici odjeljenja I-3 posadili su pšenicu u čašicama sa njihovim imenima. Čašice su postavili na mjesto u učionici koje je najbolje osunčano, gdje ćemo je svakodnevno zalivati. Ova aktivnost ima za cilj da podigne nivo svijesti o važnosti biljnih vrsta i očuvanju životne sredine.

 

Učiteljica

Marija Mandić

 

Dan planete Zemlje (III/5)

 

planeta350

 

Povodom Dana planete učenici III/5 su sadili cvijeće.

 

Uz pjesmu o planeti i kroz film „Kako zaštititi naš planetu“, djeca su poslala poruke odraslima da čuvaju naš drugi dom.

 

Učitelja

Lidija Vujović

 

Izvještaj o posjeti Alfa Centra

 

saobraca1Iz

 

Alfa Centar je u ponedjeljak 8.4.2024. organizovao čas o saobraćaju. Svi učenici prvog razreda pratili su predavanje o saobraćaju zajedno. Času su prisustvovali zaposleni u MUP-u Crne Gore. Oni su i držali predavanje. Učenici su pratili na tv ekranu dječaka Pažljivka kako se ponaša u saobraćaju. Policajac je navodio učenicima kako da postupaju pravilno u saobraćaju. Čas je protekao u prijatnoj i zanimljivoj atmosferi.

Učiteljica

Marija Mandić

 

Literarno poetski čas

“Mudra žena je temelj svake porodice I društva”

 

Članovi literarne i recitatorske sekcije sa svojim nastavnicama C-SBH jezika su pripremili prigodan literarno poetski čas povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena. Sastavili su raznolik program koji je obuhvatao autorske radove učenika u prozi i stihu, recitacije posvećene majkama i bakama kao i instrumentalno izvođenje kompozicije Emina Alekse Šantića na harmonici. Naš učenik osmog razreda je, uz gusle, interpretirao San Vuka Mandušića i podsjetio nas kako je naš veliki pisac Njegoš doživljavao ljepotu i karakter crnogorske žene. Gošće ove priredbe bile su bake naših učenica, Jelena Mijušković i Moma Bijelović, koje su imale samo riječi hvale za ovaj lijepi program.

U atmosferi podrške i zajedništva, priredba je bila prilika da se istakne ljubav prema ženama, majkama i bakama i oda priznanje za njihovu nesebičnu brigu i ljubav koju pružaju.

Moderator programa je bila prof. Vanja Pićurić koja je istakla vrijedan rad i talenat svojih učenica koje godinama gaje ljubav prema pisanoj riječi. Zahvalila im se na trudu uz najljepše želje i riječi podrške: "Taj vaš dar oplemenjuje dušu. Plemenite i talentovane, stvarajte uvijek velika djela, čuvajući čistotu i emociju djeteta, jer olovku najljepše može voditi dječije srce."

Članovi Likovne sekcije su bili inspirisani ovom temom pa su ukrasili hol škole svojim kreativnim radovima.

Za Aktiv C-SBH jezika i književnosti

Prof. Vanja Pićurić

 

Dan sigurnog interneta

 

Učenici VIII razreda su u utorak, 6. februara 2024. godine, sa nastavnicom Sonjom Mićunović obilježili Dan sigurnog interneta. Cilj je podizanje svijesti o važnosti bezbjednog korišćenja interneta i odgovornog ponašanja na mreži. Pored svih mogućnosti koje pruža internet (dostupnost informacija, učenje, zabava, komunikacija, razmjena ideja i iskustava...) važno je istaći da korišćenje interneta nosi određene rizike i opasnosti (zavisnost, zloupotrebe podataka, internet prevare, sajber nasilje...).

Kroz niz aktivnosti učenici su shvatili kako da se zaštite na mreži, važnost zaštite ličnih podataka, koje podatke mogu bezbjedno razmjenjivati, da na internetu nije sve pouzdano i da nijesu svi iskreni.

Nastavnica Sonja Mićunović

#DanSigurnogInterneta

 

Приредба одјељења I

 

Ученици одјељења I2  су у понедјељак, 25. 12. 2023. год. извели приредбу за своје родитеље. Рецитацијом, глумом, игром и пјесмом најмлађи ученици увеселили су присутну публику. Кловн Пеле провео их је на бајковит и разигран начин кроз новогодишње чаролије. Учесници, пуни љубави, забаве и дружења испраћани су веселим овацијама и сталним аплаузима. Уживали су и родитељи и дјеца. 

Приредбу су припремиле, 

Учитељице, Оливера Мићовић и Милена Педовић