Dan nediskriminacije u odjeljenju III5

 

dannd35

 

U odjeljenju III/5, povodom Dana nediskriminacije, realizovana radionica “Naša prava”. Kroz društvene igre pokazali smo pravo na igru, učili o strpljenju, podršci i posebnostima koje smo istakli a koje nas čine posebnima. U dobrom Timu kuca dobro srce. ❤

Pripremila učiteljica Lidija Vujović

„Biciklo vozi, kvalitetu vazduha pomozi”

 

biciklo0

 

U petak, 16.02.2024. god. sa učenicima V3 realizovana je radionica „Biciklo vozi, kvalitetu vazduha pomozi“.  

Radionica je bila osmišljena da bude interaktivnog tipa, a sa učenicima se razgovaralo o biciklizmu kao sportskoj disciplini, rekreativnom i turističkom aspektu biciklizma, bezbjednosti biciklista u saobraćaju i biciklu kao alternativnom ekološkom vidu prevoza.

Osnovni cilj projekata „Biciklo vozi kvalitetu vazduha pomozi“ koji realizuje NVO Društvo mladih ekologa, a finansira Ministarstvo saobraćaja i pomorstva doprinos je promociji zdravih stilova života, smanjenju emisije CO2 iz motornih vozila u skladu sa propisanim graničnim vrijednostima kvaliteta vazduha u Crnoj Gori.

Predavanje je održala biciklistkinja Ana Petrović Njegoš – licencirani biciklistički trener.

 

Rukovodilac Aktiva V razreda,

Rada Perović

 

 

Hvala što si mi pružio ruku koju nijesam tražio, a potrebna mi je

 

Dana 12. i 14. februara 2024. godine za sve učenike petog i šestog razreda, održane su radionice na temu Empatija.

Radionice su realizovale pedogogica Vjera Bjelica i profesorice engleskog jezika Mirjana Đukanović i Emilija Pejović. Učenicima je prikazan film "EMPATHY – Best Inspirational Story". 

Kroz jednu emotivnu priču učenici su mogli da osjete emociju i shvate šta je empatija.

Pokrenuli smo mnoga pitanja, govorili o osjećanjima, podršci, razlikama i vrijednostima. Analizirali smo mnoge situacije i praktično primjenjivali stečena znanja o empatiji. Učenici su naučili da je empatija sposobnost da nekoga saslušamo srcem, da razumijemo jedni druge, da pomognemo, pružimo ruku, zagrlimo onog pored nas kada mu je teško i kažemo Nijesi sam, tu sam za tebe.

 

UNICEF radionice (VI razred)

 

Emilija UNICEF

 

Učenici VI razreda naše škole uz podršku i zahvalnost „zbog doprinosa zajednici“ Unicefa Crne Gore održali su radionice na kojima su se upoznali sa radom organizacije koja promoviše i štiti prava djece u 190 zemalja svijeta. S obzirom na to da je organizacija osnovana u decembru jedan je od povoda za održavanje radionica.

Cilj nam je bio podizanje svijesti učenika o svojim pravima i odgovornostima, usvajanje činjenica koje su važne za mlade ljude, s obzirom na dešavanja u svijetu i na razvijanje empatije, ali i motivisanje učenika na aktivno učešće u društvu što smatramo jednim od najvažnijih zadataka škole.

Prof. engleskog jezika,

Emilija Pejović

 

 

Kreativnost - radionica u odjeljenju VI2

 

 

Timski rad - radionica u odjeljenju VI2

 

IMG 20161102 115559 480x640

                IMG 20161107 191435 480x640    IMG 20161107 191630 480x640

 

 

Uvodna radionica u VI2 odjeljenju

 

 

Prva radionica u odjeljenju V2