Profesorica Vujičić - učesnica regionalnog stručnog skupa

 

      Profesorica Dušanka Vujičić prisustvovala je regionalnom stručnom skupu na Zlatiboru, u periodu od 30. maja do 2. juna 2024.godine. Master klas „Naši učenici u svetu kritičkog mišljenja i medijske pismenosti“  realizovan je u organizaciji Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja Srbije i Ambasade SAD u Beogradu, koja je obezbijedila donatorska sredstva za njegovu realizaciju.

     Programa obuke od javnog interesa „Naši učenici u svetu kritičkog mišljenja i medijske pismenosti” u prethodne četiri godine prošlo je oko 4000 nastavnika, a 75 najuspješnijih polaznika iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije dobili su poziv za prisustvo master klasu.

      Primarni cilj master klasa jeste horizontalna, regionalna diseminacija i razvijanje jezgra nastavnika koji će ostati povezani i dalje prenositi znanja i iskustva u vezi sa temama datog programa među svojim kolegama i učenicima.

      Autori i realizatori radionica su autori i realizatori programa obuke „Naši učenici u svetu kritičkog mišljenja“, kao i Breton Varga, ugledni profesor sa Državnog kalifornijskog univerziteta koji je održao set radionica i ponudio jedan obogaćeni pristup analizi i kritičkoj percepciji medijskih sadržaja, podsticanju evaluacije argumenata, prepoznavanju implicitnih pretpostavki, deduktivnom rezonovanju, tumačenju informacija itd.

      Nakon uspješno završene četvorodnevne obuke i prezentovanja projekata učesnicima su uručeni sertifikati.

Zlatibor 2024

 

     20240602 214843