Bogdanovo zlato na XV Međunarodnom konkursu kompjuterskog crteža
 "Kreativnost bez granica"

 

        Na najznačajnijem svjetskom konkursu kompjuterskog crteža i kolaža za učenike osnovnovnih škola, Bogdan Perović, učenicik I1 odjeljenja, osvojio je zlatnu medalju. Njegova mentorka je profesorica Duda Vujičić.

         Konkurs kompjuterskog crteža i kolaža “Kreativnost bez granica” ima za cilj, osim razvijanja vještina za 21. vijek, da razvija svijest o očuvanju naše Planete i života na njoj.  Žiri boduje sa istim brojem bodova poruku koju crtež nosi, kao i likovne elemente. Učenici sami biraju temu, a zadatak je da kroz crtež ukažu na neki globalni problem. Kao ljubitelj životinja, Bogdan je svojim radom ukazao na potrebu čuvanja šuma od požara, jer su šume dom mnogim životinjama. 

         Organizatori takmičenja su Ministarstvo obrazovanja i nauke Bugarske,  Opština Haskovo, Fondacija Evrika, Obrazovni centar Zarja i Kompjuterska škola Vale, a podržano je od strane Vicepremijera Republike Bugarske i  Evropskog komeserijata za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade, ministrice gđe Marie Gabrijel.
             Izložba sa radovima učesnika i dodjelom nagrada pobjednicima konkursa biće održana 10.05.2024. u 17.30 u Domu tehnologije (NTS) u Haskovu. 

 

                  Bogdan Vale 2024                     Bogdan Perović Vale 2024