Međunarodno takmičenje „Kengur bez granica” 2024.

 

Međunarodno takmičenje „Kengur bez granica” organizovano  je 6.4.2024. godine, za učenike osnovnih i srednjih škola iz cijele Crne Gore. Organizator takmičenja je NVU „Tinker”, autorizovani član  Međunarodne asocijacije „Kangourou sans Frontières” koja okuplja ljubitelje matematike iz preko stotinu zemalja svijeta.

OŠ „Ratko Žarić” je i ove subote, kao škola domaćin takmičenja, otvorila vrata za svoje i učenike i učenice drugih škola naše opštine, kako bi im omogućila da učestvuju u ovom matematičkom izazovu. Nastavnici, glavni ¸krivci” uspješne realizacije ovog takmičenja, su:  Darko Garčević, Olivera Ćeranić, Bojana Vilotijević, Saša Daković, Marija Abramović, Sanela Zarubica, Biljana Vlahović, Mirjana Krunić, Lidija Vujović, Rada Perović, Olivera Krivokapić i Dušanka Vujičić, koordinatorka takmičenja.

Učenice i učenici naše škole su i ove godine pokazali da za njih matematika nije bauk, već predmet koji vole i znaju, o čemu svjedoče rezultati.

Bronzanu medalju u Kategoriji Pre-ecolier, konkurencija 3. razred osnovne škole, osvojila je Sofija Đurović, a njen mentor je učiteljica Nada Manojlović.

Diplome za zapažen rezultat dobiće:

Kategorija Pre-ecolier, konkurencija 3. razred osnovne škole - Ana Daković

Kategorija Pre-eccolier, konkurencija 4. razred osnovne škole - Isidora Radović, Jakov Đurković, Jovan Adžić i Sara Mijušković

Kategorija Ecolier, konkurencija 5 razred osnovne škole - Sofija Leovac

Kategorija Ecolier, konkurencija 6. razred osnovne škole - Maša Zečević

Svečana dodjela medalja i diploma biće upriličena u subotu, 11. maja 2024. godine, u 16 časova  na Univerzitetu Donja Gorica. Na svječanosti će biti uručene i Zahvalnice školama  - domaćinima ¸Kengur” takmičenja.

Zahvaljujući Generalnom sponzoru takmičenja Crnogorskom Telekomu i zlatnom sponzoru Crnogorskoj komercijalnoj banci, koji su omogućili da takmičenje bude besplatno za svu đecu, najbolji takmičari će dobiti i nagrade, bežične slušalice. Crnogorski Telekom je obezbijedio i nagrade za najbolje mentore, a tablet uređaje 5G generacije dobiće koordinatori u školama domaćinima koje su imale najveći broj takmičara, najveći broj takmičara proporcionalno ukupnom broju đaka u školi  i  školi sa najvećim brojem nagrađenih takmičara kojima je ta škola bila domaćin. Ove godine je ustanovljena i nagrada za promociju i poseban doprinos, kako ¸Kengur bez granica”, tako i ¸Dabar” takmičenju, a dobitnica je profesorica Dušanka Vujičić.

Učenica Sofija Đurović, dobitnica bronzane medalje, koordinatorka takmičenja Duda Vujičić i Dejana Ponoš ispred NVU „Tinker”, bile su gošće jutarnjeg programa TVNK i Radio NK. Ovom prilikom su govorile o značaju „Kengur bez granica” i sličnih takmičenja, ali i o uspjesima učenika i radu nastavnika naše škole.

Čestitamo svim učesnicima, a posebne čestitke nagrađenim, sa željom da ih narednih godina bude više.